mar 262013
 
Reddede transformatortårn!
De gamle transformatortårne fra 1920’erne står flere steder i det sydsjællandske landskab – for øjeblikket. Nu skal de nemlig rives ned. Det er en skam, mener Carsten Hansen fra Oreby, der i forrige uge reddede et af tårnene, som han har store planer med.
Læs artikel fra Sydsjællands Tidende.

 Posted by at 08:24

  3 Responses to “Lokal beboer redder transformatortårn”

  1. Nej, og det gjorde det desværre heller ikke, da jeg kom forbi d. 27. august 2014. Jeg fik ikke talt med Carsten Hansen selv, men jeg talte til gengæld med hans nabo, på hvis grund, tårnet stod. Han var imidlertid ikke interesseret i at have det stående på sin grund. Det betød så, at Carsten Hansen selv skulle sørge for en flytning af tårnet. Det kunne også godt have ladet sig gøre, men spørgsmålet var bare lige, hvor det skulle stå. Skulle det stå i selve Carsten Hansens have, eller på grunden bagved? Der var åbenbart nogle restriktioner, der gjorde sig gældende. Samtidig havde Carsten Hansen fået en temmelig stram tidsfrist, vistnok på tre måneder. Dette er meget kort tid i betragtning af, at tårnet havde været ud af drift en hel del år og langsomt havde stået og forfaldt. I forhold til denne tidsfrist var han desværre ikke hurtig nok, men det var nedrivningsfirmaet til gengæld. Så da tidsfristen var gået, kom de bare og rev tårnet ned. Så det var desværre en stakket frist. Carsten Hansens nabo oplyste, at tårnet forsvandt en gang i sommeren 2013. Sidste gang, jeg så det, var lørdag d. 18. august 2012, og ved den lejlighed tog jeg også billeder af det.

  2. Desværre stod tårnet ikke længere, da jeg var forbi i dag 14. juni 2015.

  3. Flot indsats af Carsten Hansen fra Oreby, der har reddet transformatortårnet på Orebyvej.
    Held og lykke med bevaringen af tårnet.
    JENS

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)