Andre konstruktioner

 

Klik for større billede og klik igen for lukning.

Trafo Saksborgvej Tinglev Saksborgvej i Tinglev ses her en lidt anderledes transformator anbragt i det fri nogle meter oppe i masten, men lavere end ledningerne.
Transformatoren er i brug og der ses mange af disse på egnen.
Jeg mener selv at disse benævnes som mastetransformatorer.
Det ville være dejligt om nogle kunne bidrage med detaljer om den her viste type.
Foto importeret fra Google StreetView.
Se på kort.
Trafoanlæg mellem Genner og Bodum nord for Aabenraa Transformatoranlæg mellem Genner og Bodum i Sdr. Jylland.
Her er tale om et SE-anlæg med pæn gul og grønmalet bygning og en del transformatorer opsat på et indhegnet område.
Se placering på kort.
Beliggende på Sydhavnen, Aabenraa Havn Transformatorbygninger havnen Aabenraa.
Gå til udførlig side og læs mere om disse bygninger.
Mastetransformator Højen Et eksempel på en mastetransformator på Højenskovvej ved Vejle, som der efterhånden ikke længere findes mange af i Danmark. Denne er i brug, og der findes da vist heller ikke udfasede mastetransformatorer, der ikke er nedtaget.
Se placering på kort.
Mastetransformator Hygum Et eksempel på en mastetransformator på Hygumvej ved Vejle.
Der er tale om en ret så spændende konstruktion, der er i brug ligesom ovennævnte.
Se placering på kort.
Mastestation i Oslo forstaden Fjellhus fra før 1950 Her en spændende konstruktion, nemlig et foto af en mastestation fra Oslo-forstaden Fjellhus. Billedet stammer fra før 1950 og er venligst stillet stillet til rådighed af Bo Jensen, Fredericia.
Se en meget omtrentlig placering på kort.
Slutmast på Ginegårdsvej 5 km øst for Løgumkloster
bbdsc_4068
En slutmast (der findes muligvis en mere rigtig betegnelse) på Ginegårdsvej, ca. 5 km øst for Løgumkloster. Der bringes to fotos i venstre margin, dels af masten i sin helhed og dels af skiltet, hvoraf teksten: «HS Sikringer for St. 10202», fremgår.
Derudover vil man, hvis man nærstuderer samme billede tillige se, at kablet, der føres i jord, er overskåret et stykke oppe, altså samme situation som ses på transformatortårnet på Jørgensgårdvej, ca 1 km vest for denne installation.
Se placering på kort.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Michael Magnussen har her dokumenteret en mastetransformator, der givetvis er under udfasning. Vi er på adressen Haversmosevej nr 8 Hvidding 8830 Tjele.
Se placering på kort.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nok en mastetransformator (eller slutmast) dokumenteret af Michael Magnussen. Her er vi på Randersvej 131 Fårup, og den er mærket med Elro 1350.
Se placering på kort.
Station 1064 Koldingvej Vejle På hjørnet af Koldingvej og Pedersholm Allé i Vejle i komplekset “Møllevangen” ligger en lille kiosk, som er sammenbygget med transformatorstation “Trefor 1064”. Kiosk og transformatorstation er anbragt i en lille seperat bygning opført af røde mursten med fladt tag. Byggestil og sten som resten af komplekset.
Foto ved Jens Klitgaard.
Se placering på kort.
60/10 KV Station i Vejle Lars Christensen har fotograferet denne 60/10 KV station i Vejle.
Se placering på kort.
Kryds nord for Haderslev Krydsmast lige nord for Haderslev.
Se placering på kort.
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153
TREFOR 153 TREFOR 153
Fra Bo Jensen, Fredericia har vi modtaget denne fine billedserie, som nok kan have interesse for feinschmeckere. Bo skriver selv således:

Stationen hedder TREFOR 153, det gamle navn da Fredericia KommunaleElværk ejede den, var FKEV 153 E.R.Stationen er en industristation, som står i en af produktionshallernei det tidligere Løgstør Rør´s fabrikskompleks og som sådan forsynedeen del af dette.

Vi takker mange gange for bidraget.

Formodet placering.

Ved du noget om transformatortårne og deres placering, giv da venligst et praj nedenfor.

 Posted by at 11:34

  One Response to “Andre konstruktioner”

  1. Som en del af vores lokalråds aktiviteter på Jungshoved ved Præstø har vi overtaget fire tårne fra Seas og i samarbejde med Vordingborg kommune og Realdania skabt midler til bevaring og vedligeholdelse. Målet er at lade dem fungere som udstillingshuse for lokalhistorie, aktiviteter og kunst. De fire tårne ligger Lundegårdsvej 55°06’27.2″N 12°04’29.8″E, Skovhusevej 55°06’47.9″N 12°06’17.9″E, Fuglsangvej 55°06’12.6″N 12°08’13.2″E og Dyremarken 55°06’46.6″N 12°10’08.7″E. Alle tårne er den klassiske sydsjællandske model. vh Kristian Knudsen

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)