Brakker

Mastepæl i BrakkerGult pudset murstenstårn i den lille landsby Brakker mellem Egtved og Vejle. Det spændende ved dette tårn er, at det er i brug. Der er komplet ledningssæt på to sider samt en sikringskasse af træ udendørs i mandshøjde. Deruover pæn grønmalet port. Tårnet er med teglstensrejsning og med den nogle steder ret så karakteristiske bøjle mellem rejsningens yderpunkter; denne bøjle ses ofte anvendt til ledningsforbindelser og har måske også tidligere været benyttet her. På denne vej i Brakker, ses en lang række “gammeldags” træmaster til ledningsnettet. Det er sjældendt at man ser et så fuldendt sted, hvor ledningsnettet endnu ikke er blevet gravet ned.Ovenfor ses en almindelig mastepæl, som man så alle vegne da transformatortårnene var almindelige i landskabet.
Bo Jensen, Fredericia har gjort mig opmærksom på flg.:
“Hvad angår transformerstationen i Brakker, er grunden til at den og det tilsluttede ledningsnet er bevaret, den at det, sammem med håndfuld andre transformerstationer spredt ud over landet, blev bygningsfredet for nogle år siden, og dermed er tårnet ikke længere i brug.”
På google-kortet nedenfor ses tårnets placering i Brakker anført.
 
Brakker

Retur til oversigtsside.

Kan du tilføje noget vedr dette tårn er du velkommen til at bidrage nederst på siden.

 
 
 

En tanke om "Brakker"

  1. Michael Harnov

    Tårnet i Brakker er idag revet ned..!
    – jeg bor selv på Brakker Stationsvej, og kan naturligvis sende dig et billede af brokker som ligger på marken inden de bliver afhentet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.