Tårne omkring Haderslev

Klik for større billede og klik igen for lukning.

Transformatortårn på Østerskovvej lidt nord for Haderslev. Tårnet er bygget i røde sten i krydsforbandt og med fladt tag. Tårnet er ikke i brug. Det antages at være 6-7 meter højt. Tårnet er forsynet med sortmalet dør og lem. På bagsiden en godt 2 meter høj udbygning, der dog kun er 20 – 30 cm bred. Der er nogle pynte-nicher højere oppe på muren og der er stadig rester af porcelænskopper til fastgøring af ledninger.Der er ingen skiltning på tårnet. På den moderne container-transformater ses nummeret: 33025SE.Her er tale om noget helt usædvanligt. Tårnet er i brug, ikke som transformatortårn, men deriomod som “Museum Østerskov” og dermed indrettet med dels en planche udstilling og dels en del effekter fra Østerskoven og fra transformertårnet. Det er virkelig en skøn ting, at der stadig er folk, der interesserer sig for disse tårne og gør en indsats for at få dem bevaret på den ene eller anden måde. Fra dette site, kan vi slet ikke lade være at fryde os over dette fantastiske initiativ. Nu kan alle se hvordan hvordan et sådant tårn nogenlunde har set ud indvendig og der er fri adgang alle dage og hele døgnet. Samtidig kan man blive klogere på den nærliggende skovs historie, der slet ikke er uinteressant, idet den under 2. verdenskrig blev benyttet af besættelsestropperne som ammunitionsdepot.
Læs meget mere om dette tårn.
Se placering på kort.
Transformatortårn på Østerskovvej lidt nord for Haderslev overfor indkørslen til Østerskoven. Tårnet er bygget i røde sten i krydsforbandt og med fladt tag. Tårnet er ikke i brug. Det antages at være 6-7 meter højt. Tårnet er forsynet med relativ stor sortmalet dør og en lille gråmalet lem. Der er nogle pynte-nicher højere oppe på muren og der er stadig rester af porcelænskopper til fastgøring af ledninger.På bagsiden et skilt med nr.: “TF170”.
På den moderne container-transformater ses nummeret: 33089SE.
Tårnet er i privat eje og der er angivelt planer om en juleudstilling i 2011.
Tårnet står på privat grund og ejeren fik aftalt med ESS, at tårnet fik lov at blive stående.
Indvendig er den store transformator fjernet, men der er stadig fine rester af installationen.
Se mere om dette tårn.
Se placering på kort.
Transformatortårn der stod på Damager Kirkegård, Ribevej i Haderslev indtil år 2001. Tårnet var lidt specielt, idet der bagtil var en tilbygning, der benyttedes som værktøjsdepot for kirkegårdens ansatte. Som følge af denne tilbygning kunne tårnet godt minde lidt om et lille kapel med tårn. Der var høj teglstensrejsning på både tårn og tilbygning. Transformatortårnet er bygget i 1923 og tilbygningen i 1944.
Desværre findes denne lille perle ikke mere, men der findes et par fotos, som Haderslev Byhistoriske Arkiv velvilligt har stillet til rådighed; de kan ses ved at følge dette link, der fører dig til en side med yderligere oplysninger om tårnet.
Se hvor tårnet var placeret.
Transformatortårn ved på Verngårdvej ved Lunding nær Haderslev i Sønderjylland.
Pænt tårn i røde tegl og med fladt tag og i det hele taget i pæn stand.
6-7 m højt. 3/4 oppe på forsiden isat et pænt lille vindue.
Udstyret med pæn sort port med påsat skilt med tekst “33203  SE”.
Står muligt på privat grund.
Foto ved Jens Christensen, Haderslev den 19.12.2010.
Opdaget af René Lund Christensen.
Ved besigtigelse den 28. februar 2015 ses tårnet væk og trafo står nu i lille grøn container, mærket “33203 SE”, så der er sikkert tale om samme transformator der blot er flyttet fra tårn til container.
Se foto af ny container til venstre.
Se placering på kort.
På et gammelt postkort fra omkring 1930 ses en muret transformatorstation stående på Hertug Hans Skole’s område i Sdr. Ottinggade i Haderslev. Tårnet var utvivlsomt muret i røde sten og var med rødt tegltag. Sjovt også at se de gamle el-master. En enkelt telefonmast kan også anes.
Se placering på kort.
   TOM
   TOM
   Ved du noget om transformatortårne og deres placering, giv da venligst et praj nedenfor.
   TOM
  TOM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.