Tårne på Bornholm

Klik for større billede og klik igen for lukning.

Dette transformatortårn står ved Bornholms Tekniske samling og er skænket dertil at det daværende Østkraft. Det bruges ikke længere og har derfor ikke noget nummer. Bent Frandsen har fotograferet i sommeren 2019.
Se placering.
Dette ståltårn står på vejen mellem Allinge og Hasle på vestsiden af Bornholm. Tårnet er mærket med nr. 190. Bent Frandsen har fotograferet i sommeren 2019.
Se placering.
Dette tårn står i Almindingen – inde i skoven på Almindingevej lige ved krydset Almindingevej / Segenvej. Der er tale om et gulstenstårn med grøn dør og fladt tag, med nummer 139. Bent Frandsen har fotograferet i sommeren 2019.
Se placering.
Rødstenstårn med fladt tag, der ligger på Årsballevej 37-39 og har navnet Skinderbygård og har nr. 99, det ligger lige ved siden af Årsballevej nr. 32, Aakirkeby. Fotograferet af Bent Frandsen i sommeren 2019.
Se placering.
Transformatortårn ved Moseløkken Stenbrud, Allinge, Bornholm. Et tårn i gråt cement uden nummer. Fotograferet af Bent Frandsen i sommeren 2019.
Se placering.
Et rødstenstårn med fladt tag og brun dør, med nr. 153. Står i Snogebæk ved Jorbærhaven, Nexø. Fotograferet af Bent Frandsen i sommeren 2019.
Se placering.
Dette er ikke et tårn men ligner mere et gammelt “sprøjtehus”, som de har bygget om, men det fungerer stadig. Det står ved Gl. Rønnevej, Nexø og har nummer 79. Fotograferet af Bent Frandsen i sommeren 2019.
Se placering.
Tårn nr. 100, ved indkørslen til Allinge. Her er tale om et tårn i røde mursten og med fladt tag. Der er grøn dør. Fotograferet af Bent Frandsen i sommeren 2019.
Se placering.
Transformatorstation ved Baltic See Glass i Gudhjem med nr. 106. Stationen er en lav hvid firkantet bygning med en del reklamer påsat. Intet nummer fremgår. Fotograferet af Bent Frandsen, sommeren 2019.
Se placering.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Ved du noget om transformatortårne og deres placering, giv da venligst et praj nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.